Ishrana i suplementacija

Kako bi ste postigli svoje ciljeve kao što su izgradnja i oblikovanje mišićnih partija, smanjenje kilograma, zavidna kondicija, maksimalni sportski rezultati, očuvanje i poboljšanje zdravstvenog statusa i prevancija bolesti, potrebno je voditi računa o pravilnoj ishrani i upotrebi suplemenata – potpuno prirodnih dodataka ishrani. Da bi ste postigli  maksimalne rezultate neophodno je da Vam suplemenat bude pravilno uklopljen u režim ishrane i treninga.

Povezanost ishrane i suplementacije

Suplement predstavlja dodatak ishrani (koja mora biti pravilno izbalansirana kako bi organizmu obezbedila dovoljno nutrijenata za maksimalan napredak i očuvanje i unapredjenje zdravlja). Pravilna ishrana obuhvata zastupljenost svih grupa namirnica i na individualnom nivou odredjene njihove količine proporcionalne potrebama organizma za energijom, proteinima, mastima, ugljenim hidratima kao i vitaminima, mineralima i vlaknima. Nedostatak vremena, potreba za uživanjem u ukusu, postizanje maksimalnih rezultata u sportu, očuvanje zdravstvenog statusa, brži rezultati, dodatna motivacija razlog  su upotrebi prirodnih suplemenata u svakodnevnoj ishrani.

Prednost upotrebe suplemenata

Bavite se sportom rekreativno ili profesionalno, živite u gradu gde vlada stres, zagadjena okolina, nepravilno se hranite, preovladjuje fast food zbog nedostatka vremena kao i užitka u hrani,  Vi definitivno imate povećane potrebe za vitaminima i mineralima, esencijalnim masnim kiselinama (CLA, omega tri) kao osnovu suplementacije.

Ako analiziramo takvu ishranu videćemo da preovladjuje masna hrana pre svega zasicene masne kiseline, zatim prosti šećeri bez i grama vlakana što vodi gojaznosti, ne mogućnisti napredovanja u mišićnoj masi i  povećanju kondicije organizma.

Obogatite vasu ishranu, surutkinim proteinom

Upotrebom proteinskih dodataka koji se baziraju na Whey proteinu kao proteinu najviše biološke vrednosti omogućićete organizmu dovoljnu količinu gradivne materije za izgradnju mišića, očuvanje imuniteta (antitela su proteinske prirode), osećate sitost i uživate u ukusu prirodnih aroma čokolade, jagode, vanile itd. bez suvišnih šećera i zasićenih masnih kiselina. Ovako kvalitetan i pravilno izbalansiran sastav omogućila specifična tehnološka obrada kojom su očuvane prirodne komponente proteina a separirane nepotrebne, veoma je vazan pravilan izbor brenda koji garantuje koriscenje najkvalitetnijih sirovina i najnapredniju tehnolosku obradu.

Vreme pripreme iznosi svega 1 minut, dovoljno je da na posao ili u teretanu ili na trening ponesete proteinski šejk i samo dodate vodu ili mleko i imate gotov kvalitetan, ukusan obrok.

Predrasude

Mnogi ljudi iz neupućenosti i predrasuda smatraju prirodne dodatke hemijom, misleći na steroide i razne druge hormonske preparate sa kojima nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Takve osobe izbegavaju suplementaciju kako bi navodno sačuvali zdravlje, a ustvari čine veliku grešku jer njihov organizam izložen velikom stresu (naporni treninzi, stres na poslu) zahteva dodatne esencijalne materije kao što su kvalitetni proteini, vitamini, mknerali, masne kiseline, kvalitetni ulgljeni hidrati, amino kiseline u zavisnosti od potreba pojedinca.

 

Leave a comment